DONK 2 WEER BIJ DE LES

DONK 2 had vorige week tegen RVC ’33 2 87% balbezit om uiteindelijk een moeizame 1-1 binnen te slepen. Tegen NOCKralingen 2 stond daar 75% balbezit tegenover, maar werd er wel met 5-0 gewonnen. Het kan allemaal in voetbal als de ene tegenstander (RVC’33) met tien man achter de bal blijft spelen en de andere (NOCKralingen) probeert er een leuke wedstrijd van te maken.
Het werd , na een moeizame eerste helft, uiteindelijk nog eenvoudig 5-0 voor DONK met vier treffers van Zakaria Mellah. Door een gebrek aan scherpte en het maken van verkeerde keuzes bij de eindpass verzuimde DONK echter om er een monsterscore van te maken.

In de eerste helft speelde DONK in een veel te laag tempo om direct afstand te nemen van de hekkensluiter. De combinaties strandden vaak in het 16 meter gebied. Kort voor rust brak Wessel Akerboom de ban door de 1-0 bij de tweede paal binnen te tikken.

In de tweede helft tapte DONK, onder aanvoering van Mark van Oosten, uit een ander vaatje. Lars Honkoop was in de eerste helft al uitgevallen met hamstringklachten en vervangen door Wouter Lubken en Stefan van Leeuwen verving direct na de rust de met liesklachten in de kleedkamer achtergebleven Wessel Akerboom.
Het werd de helft van Zakaria Mellah die in 29 minuten vier keer het net wist te vinden met vaak knappe goals. De score had veel hoger uit kunnen vallen als de vele voorzetten van Jesse Bottinga op waarde waren geschat. Verder dan een afgekeurd doelpunt van Justin Vat en een kopbal tegen de lat van diezelfde Justin kwam DONK niet in dit sportieve duel.

Door deze zege blijft DONK koploper. De eerstvolgende wedstrijd is pas op 14 april, uit tegen Swift Boys 2 dat eveneens nog om de prijzen meedoet.