DONK 2 DOET GOEDE ZAKEN Swift Boys 2-DONK 2 1-2.

Trotse koploper DONK 2 is door een knappe 1-2 zege op het lastige Swift Boys en het verlies van de concurrenten FC IJsselmonde 2 en Excelsior ’20 2 de grote winnaar van het weekend geworden. De Gouwenaars staan nu maar liefst acht punten los van FC IJsselmonde 2 en tien punten van de nieuwe nummer 3, VOC 4.

Op een veredeld knollenveld waarop het zeer moeilijk voetballen bleek zocht DONK in de eerste helft weliswaar veelvuldig de aanval, maar de wijze waarop de koploper dat deed was vaak slordig. Kansen kwamen er desalniettemin zeker, maar dat gold ook voor het lepe Swift Boys dat met een goed middenveld op de counter loerde. DONK’s keeper Bas van der Eem bleek echter in uitstekende vorm. Kort voor rust scoorde Roy van der Graaf de 0-1, maar de treffer werd ten onrechte wegens buitenspel afgekeurd.

DONK’s trainer Frank van Loon had zijn manschappen op het hart gedrukt om in de tweede helft vooral het geduld te bewaren, te blijven voetballen en te werken als een team. Succes kan dan niet uitblijven. De trainer kreeg al snel gelijk. Roy van der Graaf pikte een te korte terugspeelbal op en koerste alleen op de keeper af. Hij behield het overzicht en legde de bal breed op Jesse Bottinga, die het presentje in dank aanvaardde, 0-1.

Kort daarop was het echter al weer 1-1. Na een corner werd er slecht verdedigd waardoor Swift Boys alle gelegenheid kreeg om de 1-1 te scoren.

Toch werd het harde werken en het teamwork van DONK uiteindelijk beloond. Jeffrey van Dam mocht aanleggen voor een vrije trap, de keeper kon zijn harde schot niet onder controle krijgen en de attente Roy van der Graaf was er als de kippen bij om de 1-2 binnen te tikken.

DONK speelde de wedstrijd hierna rustig en geconcentreerd uit. Elke vijandelijke aanval werd door de defensie van DONK vakkundig in de kiem gesmoord.

Met nog vier wedstrijden te gaan wacht DONK in de eerstvolgende wedstrijd, thuis tegen VOC 4, nog een zware dobber. De Rotterdammers zitten in een flow en staan ook nog gelijk met DONK bovenaan in de tweede periode. Het belooft een boeiende confrontatie te worden.