Alcoholbeleid nacht van donk

Gouda, 15 juni 2019

Beste leden en ouders/verzorgers van jeugdleden,

Nog een paar dagen te gaan en dan wordt het voetbalseizoen 2018/2019 traditiegetrouw weer afgesloten met de nacht van Donk op 29 juni.

Een dag die in het teken staat van sport en spel, maar vooral veel gezelligheid.

Net als voortgaande jaren wordt de dag na het voetbalfestijn van de JO17 tot en met alle senioren afgesloten met een fantastische feestavond.

Voor deze avond kan men voor € 10,- een kaart kopen bij de commissie van de Nacht van Donk en aan de bar, waarvoor men tijdens het feest ook wat te eten krijgt.

Uiteraard zijn we gebonden aan de horecawet. Dit houdt in dat er geen alcoholische dranken geschonken mag worden aan leden onder de 18 jaar. Zij krijgen bij aanvang van de feestavond een ander kleur polsbandje, zodat het barpersoneel weet dat er aan hen geen alcohol geschonken mag worden. Het barpersoneel is geïnstrueerd zich hier strikt aan te houden. We verwachten hier dan ook geen discussies over.

Helaas is dit geen garantie dat er door deze jeugdleden daadwerkelijk geen alcohol gedronken wordt. Het kan door een ouder iemand gekocht en uitgeschonken worden. Wij gaan er van uit dat ouders hier zelf afspraken over maken met hun kinderen en op de hoogte zijn van hetgeen hun kinderen drinken. Donk kan dan ook NIET aansprakelijk gesteld worden, indien er onverhoopt toch iets mis gaat. Dit geldt ook voor het gebruik van verdovende middelen in wat voor vorm dan ook (ook de moderne lachgas patronen).

Wel zullen we er alles aan doen om dit te voorkomen. Zo zullen de kleedkamers een uur na het spelen van de laatste wedstrijd op slot gaan en zal de verlichting daar uit gaan. Ook zal er buiten regelmatig gecontroleerd worden en is het verboden zich op te houden op de tribune. Wij willen u allen erop wijzen, dat we niet de hele dag als ´politieagent´ op kunnen treden en dat het ook voor de organisatie een feestdag/avond moet zijn en vertrouwen er dus op, dat u hier zelf met uw kind duidelijke afspraken over maakt.

De doelstelling is dat na sluitingstijd iedereen weer veilig thuis komt.